14 november: Cursus Sociale Veiligheid voor jeugdcircussen

Cursus Sociale Veiligheid in jeugdcircus: wat kan wel en wat kan niet?

Bij fysieke veiligheid hebben we allemaal een idee. Iedereen snapt dat de circusoefeningen veilig uitgevoerd moeten worden, dat het materiaal veilig moet zijn en dat er vangers klaar moeten staan. Maar dat je ook invloed kan hebben op het gevoel van veiligheid, daar staan we minder vaak bij stil. Dat gaat over sfeer, cultuur, gelijkwaardigheid en aandacht hebben voor elkaar. Maar hoe creëer je dat eigenlijk, en hoe hou je het in stand? In deze cursus geeft Jantine de Graaf, trainer bij YMCA Nederland, je de handvaten die je nodig hebt om ook sociale veiligheid goed te waarborgen in je lessen én in je organisatie.  

Praktische informatie

  • Zondag 14 november 13.00-15.00, Circus Rotjeknor, Rotterdam
  • Deelname: leden van Circuspunt €35, niet-leden: €60 (lidmaatschap vanaf €10 per jaar). Leden kunnen de kortingscode vinden op de pagina ‘ledeninfo‘.
  • Er wordt een video-opname gemaakt voor kennisdeling achteraf. We zorgen natuurlijk dat je als deelnemer niet herkenbaar in beeld bent.

Deze cursus is onderdeel van een jaarprogramma van zes workshops voor het Circusveld, mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Stichting Bevordering van de Volkskracht.

Geplaatst in

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.