#ontdekcircus brengt ons samen

Campagne #ontdekcircus

Of het nu klassiek, modern of jeugdcircus is, we zijn allemaal één in het Circus! #ontdekcircus verbindt ons zowel offline als online, en we nodigen je uit om de magie van het circus verder te verspreiden.

Als team van Circuspunt hebben we een speciaal pakketje samengesteld, vol handige tools om de magie van het circus te laten groeien. Onder het motto #ontdekcircus willen we samen, in al onze prachtige verscheidenheid, de circusgemeenschap laten bloeien. Doe mee en kijk uit naar een geslaagde campagne die ons verbindt en meer mensen kennis laat maken met het circus.

Om dit project te laten schitteren, hebben we JOUW hulp nodig. Want samen zijn we krachtig! Of het nu klassiek, modern of jeugdcircus is, we zijn allemaal Circus! Neem alsjeblieft even de tijd om het pakketje en alle bijbehorende materialen rustig door te nemen met jouw team.

#Ontdekcircus optimaal gebruiken

Laten we eerst eens bekijken, wat hashtags eigenlijk zijn. Een hashtag is een label of marker die je aan een bericht kunt toevoegen. Het zorgt ervoor dat berichten over hetzelfde onderwerp gemakkelijk gegroepeerd worden weergegeven.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je op zoek bent naar een geweldige winterse show om te bezoeken. Dan kun je op social media zoeken met de hashtag #kerstshow. Het platform (of het nu Instagram, Facebook, Linkedin of TikTok is) zal je dan alle foto's en video's laten zien die met die specifieke hashtag zijn geplaatst.

Er zijn letterlijk duizenden hashtags beschikbaar, maar het is van cruciaal belang om de juiste hashtags te kiezen die bij jouw foto of video passen. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om #kerstshow te gebruiken voor een video van een zomers festival. Ook de social media platforms analyseren met behulp van software alle berichten; zo meten ze de relevantie. Als jouw hashtag niet goed past, is de kans klein dat jouw bericht vaak wordt getoond.

Hier komt #ontdekcircus om de hoek kijken. Deze hashtag is geschikt voor alle soorten publicaties die te maken hebben met het circus. Het is een symbool van herkenning en eenheid voor al onze leden. Het is deze magische verbinding die ons in staat stelt om samen als een modern, klassiek, tent-, openlucht- en jeugdcircus een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de wonderen van het circus.

Bovendien zorgt het gebruik van deze hashtag ervoor dat al onze content op één plek wordt verzameld. Hierdoor kunnen we jullie gemakkelijk volgen en, wanneer de gelegenheid zich voordoet, jullie content opnieuw delen.

Heb je vragen over het gebruik van deze hashtags? Neem dan gerust contact met ons op via: ontdekcircus@circuspunt.nl

#ontdekcircus voordeurbordje

In het doosje zit een ‘voordeur-bordje’. Niet een sticker maar een mooi bordje om aan jouw gevel te hangen, op jouw materialenkast te plakken, te plaatsen bij de kassa of te bevestigen op jouw koffer waarmee je van optreden naar optreden reist. Kortom op een plek die door veel mensen gezien wordt en je ze zo oproept om het circus te ontdekken. Je laat ermee zien dat je bij een grote circusfamilie hoort.

We willen heel graag dat je van het ophangen van het bordje een ‘momentje’ maakt en dat op video vastgelegd. Dat mag met de telefoon en uit de losse pols. Je hebt volledige vrijheid om te beslissen of je het gewoon ophangt, er een toespraak bij houdt, het omlijst met een spannende of hilarische act, of als een alternatief een leuke foto maakt als een video niet lukt.

Is hij klaar? Plaats dan de video op jouw eigen social media, natuurlijk met #ontdekcircus. Als dat lastig is stuur je de video door naar ontdekcircus@circuspunt.nl. Dan zorgen wij voor plaatsing.

Circuspunt zet elke week een ander Circuspunt-lid in de social media spotlights. Niet alleen garanderen we elke week aandacht voor #ontdekcircus maar leren alle leden elkaar nog beter kennen en maken meer mensen kennis met jouw act of evenement.

Geen pakketje ontvangen? Stuur ons dan een mail!

Ben jij aangesloten bij Circuspunt, maar heb je nog geen pakketje ontvangen? Geen zorgen! Stuur ons een mailtje met je adresgegevens naar: ontdekcircus@circuspunt.nl

Laten we samen de magie van het circus verspreiden en zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het circus!

ontdekcircus
ontdekcircus nederland
Campagne #ontdekcircus