Expertise Dag GELD geslaagd

25 april jl. vond de 1e Expertise Dag van 2024 plaats: Alles wat je moet weten over GELD. Een intensieve dag die hopelijk zijn vruchten gaat afwerpen voor de deelnemers. Jammer genoeg waren er niet zoveel deelnemers, maar daardoor ontstond er veel ruimte voor op maat adviezen en voor gesprekken tussen deelnemers en sprekers.

Een paar van de inzichten:

  • Werk aan je ‘warme’ netwerken. Netwerken is een van de belangrijkste manieren om niet allen je werk te verkopen maar ook om je te helpen bij het opzetten van je organisatie, het aanvragen van subsidie, kortom alles wat erbij komt kijken om maker te zijn. Schroom daarbij niet om hulp te vragen als je die nodig hebt. Iedereen worstelt met dezelfde vragen en het is fijn om het wiel niet in je eentje uit te vinden. Probeer de mensen uit jouw veld zoveel mogelijk live te ontmoeten: dat verlaagt de drempel om iemand om hulp te vragen en een kort gesprek maakt zoveel meer indruk dan een e-mail.
  • Verzekeringen (& pensioenen) en Fair Pay zijn onderwerpen die ons bezighouden. Over Fair Pay is die dag uitgebreid gesproken, onder andere in een panelgesprek met twee programmeurs, maar ook later: hoe betaal je fair, hoe reken je een reeël uurloon uit en hoe beloon je ervaring en onvervangbaarheid in redelijkheid.
    We zullen zeker nog een aparte sessie aan Verzekeringen wijden omdat het onderwerp te groot is voor een keynote van 30 minuten. Met de Kunstenbond willen we binnenkort een koffie-uurtje organiseren. Loop je al met vragen rond, meld ze bij het secretariaat. Dan kunnen de verzekeringsadviseurs hun antwoorden vast voorbereiden.
  • Een eye-opener zat in de presentatie van de Kunstenbond over de relatie tussen makers en geld: makers vinden geld verdienen het minst belangrijk/motiverend in hun werk en ze vinden het ook het moeilijkst om geld voor hun werk te vragen. Tijd om hier wat aan te gaan doen !
Geplaatst in