Over Zinzi Oegema

Ik ben een flyer van partneracrobatiek en circusmaker.
Ik ben inmiddels 10 jaar afgestudeerd en heb ervaring in veel verschillende velden, waaronder bij Compagnies als 7 fingers en Cie XY, in variété als GOP en Palazzo en op straattheaterfestivals. Meer info over mijn duo of op de website of over m
... ij als maker/mijn visie op mijn persoonlijke pagina; http://www.zinzi-evertjan.com/zinzi/

Zinzi begon al op haar vierde met circus, bij Circus Elleboog, het jeugdcircus van Amsterdam, en is er nooit meer mee gestopt. Toen ze op haar zestiende afstudeerde twijfelde ze over haar studie; scheikunde of biologie. Uiteindelijk koos ze toch voor haar passie en deed haar opleiding in Rotterdam aan de eerste bachelor opleiding voor circus in Nederland: Codarts Circus Arts. Ze besloot zich te specialiseren in partneracrobatiek samen met Evertjan Mercier.
Verder ontdekte ze haar interesse voor dans en deed een minor in compositie (choreografie). In 2017-2019 volgde Zinzi een ontwikkeltraject tot maker in het circusveld, waarbij ze drie voorstellingen maakte. Ze schreef over haar ervaringen en die van andere circusmakers om de opgedane kennis en praktische tips te delen; GRIP – toolkit voor het creëren van contemporary circus kwam uit in 2020.