Circus Santelli

Professor Enno Dirk Wiersmastraat 3a
9713GH, Groningen
Groningen
E-mail: info@santelli.nl
https://www.santelli.nl
Telnr: +31(0)50 313 9575

Over Circus Santelli

De geschiedenis van circus Santelli in Groningen start in 1962, aanvankelijk opgericht als opgericht als speeltuinvereniging; later omgezet naar de stichtingsvorm. Santelli is hiermee één van de oudste jeugdcircussen in Nederland. Inmiddels zijn de activiteiten van Santelli uitgebreid in de lengte e... n in de breedte. Een circus voor kinderen, jongeren (jong)volwassenen en ouderen. Het aanbod varieert van voorstellingen, circuslessen, kinderfeestjes, circusvakantieweken, circusprojecten voor scholen en instellingen.
Santelli is een stichting zonder winstoogmerk en met een onbezoldigd bestuur. De dagelijkse leiding wordt gevormd door vier vaste medewerkers. Veel werk wordt door hen gedaan met hulp van een vijftal medewerkers met een kleine aanstelling en zo'n 40 vrijwilligers. Santelli heeft circa 200 jeugdleden en ongeveer 40 volwassen leden.
Het doel van de stichting is dat we samen met kinderen en jongeren mooie voorstellingen maken en die aan een publiek laten zien. En dat doen we; jaarlijkse verzorgen we ongeveer 35 voorstellingen met opgeteld een publiek van zo’n 18.000 mensen. Voor veel van onze vaste deelnemers is dat het doel.
Maar … wij vinden circus ook geschikt als middel om meer sociale doelstellingen te bereiken. Sinds 2009 is Santelli ook actief met ‘sociaal circus’. Circus als middel voor ontmoeting, kennismaking en contact. Een voorstelling is niet noodzakelijk; het plezier in circuslessen met elkaar is doel op zich.
We hebben ons eigen gebouw met twee trainingszalen en de mogelijkheid om één van de zalen om te toveren tot theaterzaal met theaterlicht, -geluid en een tribune voor ongeveer 80 mensen. Dat gebouw is goede bereikbaar en is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Uiteraard doen we onze voorstellingen en/of lesactiviteiten op locatie. We laden onze circusspullen in onze kleine vrachtwagen en kunnen vrijwel overal heen rijden.

Santelli voor alle leeftijden
Santelli geeft lessen aan mensen van alle leeftijden. Kinderen kunnen vanaf hun zesde jaar starten in een beginnersgroep en groeien bij veel talent, inzet en motivatie door naar één van de voorstellingsgroepen. Santelli maakt elke anderhalf jaar een nieuwe contemporaine circusvoorstelling, die zoveel mogelijk wordt gespeeld. In theaters, op festivals of bij andere gelegenheden. Elke voorstelling is een nieuw avontuur, omdat er steeds naar vernieuwing wordt gestreefd. Circus moet spannend zijn, verrassend, dramatisch…meer dan een aaneenschakeling van kunstjes.
Naast het ‘jeugdcircus’ is er bijvoorbeeld ook de Ouder-Kind Acrobatiek op de zaterdag, met kinderen vanaf 4 jaar. Ook geeft Santelli les aan volwassenen. Soms zijn dat jongeren die gestopt zijn met de voorstellingsgroep maar door willen gaan met zich specialiseren in een specifieke circusdiscipline. Soms ook zijn het volwassenen die circuslessen zien als een leuke non-competitieve manier van fit worden/blijven.

Santelli is er voor iedereen
Santelli is er niet alleen voor alle leeftijden, maar ook voor alle soorten mensen en groepen, ongeacht afkomst, scholing, culturele achtergrond, beperking of wat dan ook.