Piet-Hein Out

E-mail: info@circusphotographer.com
https://www.circusphotographer.com
Telnr: 06-12574451
Organisator, Artiest, Sympathisant

Over Piet-Hein Out

Piet-Hein Out wordt internationaal gezien als één van de beste circusfotografen van Europa. Al op jonge leeftijd werd zijn passie voor het circus geboren. Vanaf zijn 12e start hij met het fotograferen van het circus. In 2018 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als circusfotograaf. Naast zijn fotografi... e heeft hij een bachelor in de marketingcommunicatie en een diploma in International Communications op masterniveau.
Hij is eigenaar van het fullservice marketingcommunicatie bureau Outstanding-Productions, waarvan het onderdeel CIRQommunication gespecialiseerd is in circusmarketing.

Op het gebied van Sociaal Circus binnen zijn Circusverhuur Nerderland (circusverhuur.nl) ontwikkelde hij het Circus.Care programma waarvan o.a. het Nederlands Sociaal Circus, het Prikkelarm Circus en het Nationaal Zorgcircus onderdeel uitmaken.

Diverse jaren boekte hij artiesten, creëerde showconcepten en regisseerde voorstellingen van het Limburgs Kerstcircus, Kerstcircus Nijmegen en het Freiwalds Menagerie Circus.

Zijn stem was diverse jaren als voice over spreekstalmeester te horen in het Freiwalds Menagerie Circus en het Kerstcircus Nijmegen. In 2015 stond hij als spreekstalmeester in de piste van het Weltcircus Festival te Essen (D) als partner van de wereldberoemde clown Oleg Popov. Het zou de laatste serie voorstellingen zijn die Popov in Europa zou geven voor zijn dood in 2016.

Zijn diensten op het gebied van grafische vormgeving, fotografie en/of marketing zijn gebruikt door diverse circussen en variété voorstellingen zoals: Magic Circus (NL), Dave's Wintervariété (NL), Cirque Berserk (UK), Zippos Circus (UK), Circus Arts Foundation / Festival del Circ (ES), Circus Roncalli (D), Circus Krone (D), Freiwalds Menagerie Circus (NL), Kerstcircus Nijmegen (NL), Cirkus Benneweis (DK), Cirque Medrano (F), Wintercircus Martin Hanson (NL), Wintercircus Arlette Hanson (NL), Limburgs Kerstcircus (NL), Circus Louis Knie (A), Chinesischer Staatscircus (D) en vele andere internationale circusgezelschappen en circusartiesten.

In zijn vrije tijd is Out bezig met zijn uitgebreide circuscollectie met ruim 3000 circusaffiches. Deel hiervan zijn een unieke serie affiches van het Staatscircus van de Sovjetunie en een serie affiches van het voormalige Staatszirkus van de DDR. Eveneens uniek zijn diverse originele handgeschilderde posterontwerpen voor circussen als het Staatszirkus der DDR, Billy Smart's Circus, Bertram Mills' Circus, Chipperfield's Circus en het Schweizer National-Circus Knie.