Petra Mooij

Bonnefantenstraat 50
1064PN, Amsterdam
Noord-Holland
E-mail: info@olympiacircus.amsterdam
https://www.olympiacircus.amsterdam/
Telnr: 06 26730324

Over Petra Mooij

Olympia Circus Amsterdam is in 2007 opgericht door Frans Paul la Crois en leden van de Koninklijke Turnvereniging Olympia om kinderen in Amsterdam West en Nieuw West te stimuleren om ‘Creatief te bewegen’. Naast het bewegen is circus ook een goed middel om sociaal-/maatschappelijk verschillende gro... epen te verengingen in het gezamenlijke doel: een circusvoorstelling! "Een voorstellingen maken en laten zien aan ouders/vriendjes/familie -met applaus als beloning- geeft het kind een positief zelfbeeld en is een stimulans om te blijven bewegen".
Inmiddels is Olympia Circus uitgegroeid tot een enthousiaste en betrokken groep mensen (Familia) die zich als vrijwilliger of professional inzetten voor dit mooie doel.
Workshops
Niet alleen geeft Olympia Circus sociaal circusinloop, maar ook: Talententraining voor kinderen, Tissu voor jongvolwassenen, Break Dance voor jongeren en
bewegingsprojecten met Robotica en Multi Media.
Talententraining
Kinderen met talent en ambitie kunnen doorstromen naar het Talententrainingsprogramma.
Hier trainen de kinderen drie dagen in de week met professionele docenten aan hun acts. Zij treden ook regelmatig op bij verschillende events in het land. Ook hier is het applaus de beloning en een inspiratie tot zelfexpressie.
Meditatie/filosofie
We zagen een groeiende behoefte bij de huidige kinderen aan innerlijke rust. Om zichzelf beter te kunnen concentreren tijdens de training en de voorstellingen is een onderdeel van de talententraining, de Geestelijke training. Deze bestaat o.a. uit ‘intuïtieve meditatie’ -om innerlijke rust/focus te ontwikkelen- en ‘Filosoferen met kinderen’ om hen inzicht te geven in eigen- en gezamenlijke geluksdoelen en hoe deze doelen te verwerkelijken.